Poliakov zranených pri dopravnej nehode previezli domov

06.04.2007 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 6. apríla (TASR) - Šesť zranených si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v stredu večer na ceste medzi Lackovou a Hniezdnym v okrese Stará Ľubovňa.
Čelne sa tam zrazili osobné autá Mazda 323, v ktorej cestovali štyria poľskí občania a Fiat Scudo s košickým evidenčným číslom s vodičom a spolujazdcom.
Na mieste zasahovali tri posádky rýchlej lekárskej a rýchlej zdravotnej pomoci zo Starej Ľubovne, Ľubotína a Spišskej Starej Vsi. Zranených ošetrili a previezli do nemocnice v Starej Ľubovni. Dvadsaťročná žena z Poľska sa sťažovala na bolesť krčnej chrbtice, ostatní účastníci nehody mali povrchové poranenia hlavy, hrudníka a končatín.
Zranenú Poľku vo štvrtok popoludní previezla posádka rýchlej lekárskej pomoci zo Stanice Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) v Starej Ľubovni na hraničný priechod Čirč - Leľuchov.
"Ženu s poranenou krčnou chrbticou sme transportovali na hraničný priechod, kde ju prevzala do starostlivosti poľská posádka s lekárom z Krynice. Spolu s naším vozidlom smerovali k hraniciam aj sanitky s ostatnými členmi rodiny, ktorí boli účastníkmi nehody, " informoval vedúci zásahového tímu MUDr. Peter Šterbák z Emergency Medical Service.
 

Vyberte región